Wageningen mei 2019

Cultuur Wageningen 2019

Uitnodiging Excursie Het Depot en Villa Hinkeloord in Wageningen, vrijdag 10 mei 2019

De commissie Cultuur heeft voor dit voorjaar een bezoek aan Beeldengalerij Het Depot in Wageningen voorbereid.
In het voormalige onderwijscomplex van de Universiteit van Wageningen is nu Het Depot gevestigd. Vroeger waren hier de Bibliotheek, het Botanisch Centrum en diverse Laboratoria ondergebracht. De universiteit heeft zich volledig teruggetrokken uit dit onderwijscomplex. Even leek het er zelfs op dat een aantal gebouwen met de grond gelijk gemaakt zou worden.  Dat Het Depot de gebouwen heeft gered is belangrijk, omdat zowel de Bibliotheek als de uitbreiding van het Botanisch Laboratorium worden beschouwd als voorbeelden van het neo-modernisme aan het eind van de 20e eeuw, een stijl waarvan Mecanoo naast architecten als Jo Coenen en het duo Vlaas en Kaan reprenstanten waren. De renovatie in 2010 – 2012 is uitgevoerd door Bas van Hille.

In de Beeldengalerij worden bezoekers welkom geheten door twee gidsen die ons meenemen door het gebouw en tekst en uitleg geven over de objecten. In de collectie staat de mens centraal en de menselijke maat is terug te vinden in de tentoonstellingen. Aanraken van de beelden is toegestaan! Tijdens ons bezoek kunnen we ook de thematentoonstelling Tegenbeeldbekijken. Op de locatie Villa Hinkeloord is een permanente tentoonstelling te zien van het werk van Eja Siepman van den Bergen een tijdelijke solotentoonstelling van Louis Nienhuis. De gebouwen zijn met elkaar verbonden door Arboretum De Dreijen en Arboretum Hinkeloord. Deze prachtige bomentuinen zijn ware bibliotheken in houtvorm.

Gebouwen en parken zijn toegankelijk voor rolstoelen en er zijn invalidentoiletten aanwezig. Bezoek ook alvast eens de website: www.hetdepot.nl

Kosten: De kosten voor deze dagexcursie bedragen 49,50 per persoon voor leden van Sed Vitae; introducees€ 59,50. De kosten graag tegelijk met uw aanmelding overmaken naar bankrekening-nummer NL22 RABO 0320 3888 16 van Sed Vitae: o.v.v. Cultuur Wageningen 10 mei 2019.

Aanmelden:
U kunt zich per e-mail aanmelden bij francis.huisman@wxs.nl, telefonisch (06 2233 9042) of per post: Elzenstraat 21, 5038 HB Tilburg. Maar bij voorkeur digitaal (hieronder)

Aanmelden excursie Wageningen, 10 mei 2019 Cultuur

  • achter- + voornaam
  • achter- en voornaam
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De inschrijving is beperkt tot maximaal 40 personen. Wees er dus vlug bij om zeker te zijn van deelname. De inschrijving sluit op 22 april. Wilt u ook eventuele dieetwensen of andere relevante bijzonderheden aangeven?

NB: De capaciteit van het restaurant is beperkt. Daarom is het noodzakelijk om in twee groepen te lunchen. Wilt u bij uw aanmelding aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat:
optie 1:           een vroege lunch
optie 2:           een late lunch
optie 3:           géén voorkeur

Programma Busexcursie Wageningen op vrijdag 10 mei 2019
08:30   Vertrek vanaf parkeerplaats  NS Station Tilburg Universiteit ( Troelstrastraat )
10:00   Aankomst Hotel Restaurant De Wageningsche Berg voor koffie met gebak
10:45    Vertrek naar onze dagbestemming  Het Depot  in Wageningen
11:00   Aankomst bij Beeldengalerij Het Depot
11:15   Rondleiding in twee groepen met twee gidsen
12:15   Groep 1: Lunch in vegetarisch-veganistisch Restaurant Linnaeus
12:15   Groep 2: Op eigen gelegenheid het Arboretum en/of  Villa Hinkeloord
13:15   Groep 1: Bezoek Arboretum en/of Villa Vinkeloord
13:15    Groep 2: Lunch in Restaurant  Linnaeus
14:00    Gelegenheid voor verder rondkijken op de verschillende locaties en/of de museumwinkel
15:00   Nazit in Restaurant Linnaeus. 1 consumptie per persoon is inbegrepen
16:00   Vertrek naar Tilburg
18:00   Aankomst Station Tilburg Universiteit