Forum Jacques Sijben 14 dec 2018

Prof.dr. Jacques Sijben, emeritus hoogleraar monetaire economie aan Tilburg University Welke lessen hebben de beleidsmakers getrokken uit de crisis 2008-2009? 
Deze geleerde jongleert als het ware met bronnen en cijfers, uit kranten als Financieel Dagblad en The Economist, uit gedachten van grote mensen die nog steeds gelden en eigen ervaringen uit een rijk leven van studie, colleges geven, betrokkenheid bij de belangrijke momenten bij de voorbereiding van de euro toen die nog geen naam had en aanwezig zijn bij tal van conferenties over de hele wereld.

Prof.Sijben heeft me zijn samenvatting tijdelijk afgestaan, (zie downloads) Jacques Sijben is onder andere gastdocent geweest aan de Universiteit van Sienna, Prague School of Economics en Bocconi University in Milaan. Daarnaast is hij de oprichter en director of studies geweest van de postdoctorale opleiding Financieel Economisch Management, de huidige Executive Master in Finance-opleiding van TIAS. Aan deze opleiding is hij nog steeds als docent verbonden. Jacques Sijben staat bekend als begenadigd spreker die actuele macro-economische ontwikkelingen zeer toegankelijk weet te maken. cocky verweij – den ouden, publicaties

Downloads